zondag 21 september 2014

Borstvoeding zou toch normaal moeten zijn...

Hoewel ik alweer jaren uit de hele kleintjes ben, moest ik toch denken aan het geven van borstvoeding toen ik een blogje hierover las.
Ik ben altijd groot voorstander geweest van borstvoeding. Natuurlijker kan immers niet. Dus de oudsten voedde ik lekker zelf...op de manier van het bureau! Wat inhield dat ze toendertijd met een half jaar min of meer van de borst af waren op een enkel slokje tussendoor na......Heb het op die manier nog wel even volgehouden, maar toch.
Daarna ben ik veel meer afgegaan op wat zowel ik als kind wilden. Mijn huisarts vond het wel wat en noemde me "een ouderwets moedertje"...maar op de positieve manier dus! Hoe anders toen hij met pensioen ging en er een jong ding voor in de plaats kwam. Raar, want tegenwoordig is lang borstvoeding geven veel "hotter" heb ik weleens het idee. Hij wist echt niet zo goed wat hij met mijn opmerkingen aanmoest....grr.
In de medische wereld wordt er heel verschillend op gereageerd. En dat zal vast nog wel zo zijn. Raar.....

Alle kids bij elkaar heb ik zo'n 71/2 jaar een kind aan de borst gehad en ja, ik ben er trots op!

Of dan de discussie of je je kind wel in het openbaar mag voeden. Kom nou toch. Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn! Op één klein dingetje na dan.....doe het wel zo dat een wildvreemde niet jouw borst zo ongeveer op zijn bordje geserveerd krijgt.....
Heb ooit op de negenmaandenbeurs gezeten in een overvol restaurant. Dus zat jan en alleman bij elkaar aan tafel. De vrouw tegenover me lag ongeveer haar hele borst bloot en lag haar kindje aan....tja, dat kan ook anders! Daar zat zelfs ik, voorstander van..., niet echt op te wachten.

3 opmerkingen:

 1. Niet zo preuts, Nederland. Je ziet de raarste dingen op tv, nog voor kinderbedtijd, en een half blote borst vanwege een heel natuurlijk iets mag niet? Maar goed, als ik borstvoeding had gegeven had ik dat ook vast in een wat rustiger hoekje geprobeerd...

  Ik ben er eentje die last had van de borstvoedingsmaffia: voelde me zeer bezwaard dat het niet ging (drie keer geprobeerd, maar kindjes hadden vreselijke honger vanwege mijn borsten die weigerden melk te geven, dus dan ben je na een paar dagen zooo blij met een flesje!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik dus: waarom discussie over zo'n normaal iets?
   Enne: uiteraard fijn dat er een alternatief is als borstvoeding niet lukt! Maar dat vind ik iets anders dan er zelfs niet aan beginnen....

   Verwijderen
 2. Wow, knap hoor dat je 7,5 jaar borstvoeding heeft gegeven. Helaas geen onderwerp waar 'normaal' over gesproken kan worden. Je bent voor of tegen.

  BeantwoordenVerwijderen