dinsdag 23 september 2014

Cyberpesten: een workshop op school

Deze week schijnt in het teken van pesten te staan. Bij ons op school wordt er aandacht besteedt aan cyberpesten. Gisteravond was er een avond voor de ouders waar zij uitleg kregen wat het inhoudt en vooral wat de workshop inhoudt voor de kinderen van groep 7 en 8.

Tja, als moeder van al volwassen mannen (voor mij blijven ze mijn jongetjes ;-) ) en een puber, mag ik stiekem toch wel zeggen dat ik al wel wat weet over social media. Zelf doe ik daar natuurlijk niet aan mee....(hihi, wel dus....)
Dus echt veel nieuws heb ik niet gehoord maar het was wel fijn om te horen wat ze de kinderen gaan vertellen. Zo weet je toch een beetje wat er gaat gebeuren én met welke verhalen ze thuis kunnen gaan komen.

Ik vind het wel goed zo'n uitleg over de gevaren van social media. Maakt waarschijnlijk toch meer indruk om er zo met elkaar mee bezig te zijn dan een preek van je moeder die minder snapt van al die digitale bende als jij zelf......(wat ook regelmatig zo is, natuurlijk)

Nu hoor ik bij mijn zoon in de klas nog weinig over ellende met social media. Maar de meeste ellende is volgens mij toch vooral whatsapp. Afkortingen die verschillend uitgelegd kunnen worden. Korte zinnen waardoor de bedoeling erachter soms niet te volgen is. En hopla: je hebt ruzie om niets! Of dan te denken aan buitensluiten van kinderen in bepaalde groepen.

Bij mij krijgen ze pas een mobieltje als ze eind groep 8 zijn, omdat ze dan een stuk moeten gaan fietsen door de polder naar school. (middelbare school). Dus is dat probleem nog even niet aan de orde bij mijn groep 7-jochie. Maar als je ziet hoeveel er al gewoon met een mobieltje rondzeulen....

1 opmerking:

  1. Mijn kinderen hebben de social media nog niet ontdekt. Ze hebben wel een prepaid telefoon, en sturen mij gewoon een sms-je als ze weg gaan van school ofzo...

    BeantwoordenVerwijderen