vrijdag 19 september 2014

Evrouwcipatie?

Er wordt natuurlijk altijd geroepen over emancipatie....toch gebeurt er nu om me heen even iets heel anders. De echte vrouwen clubjes krijgen versterking van mannen! Ha, leuk!
Zo komt er op school een mannelijke ouderraadslid. Volgens mij heb ik dat in al die 16 jaar dat ik daar al rondloop nog niet meegemaakt.

Zelf zit ik al zo'n 12 jaar bij de kindernevendienst van de kerk. Toen ik kwam vertrok een mannelijk lid en daarna zijn het alleen maar vrouwen of meiden geweest die als leiding optraden. Maar hoera, nu de nood hoog was heeft een vader zich aangemeld! Leuk!

Op school gaat het helaas anders. Alle meesters vertrekken alleen maar (met pensioen...)....en nee dat vind ik niet echt leuk....Een meester is toch anders dan een juf. Een gezonde mix van beide lijkt mij toch het ideaalst!
Maar hoe krijg je die mannen weer het onderwijs in? Bedoel: ik zou zelf als man wel acht keer achter mijn oren krabben.....Als een kind huilt en je slaat een arm om hem/haar heen heb je het al gedaan.....Tuurlijk, er gebeurt teveel narigheid. Helaas naar maar waar. Maar sommige maatregelen vind ik wel erg ver gaan. We moeten een kind toch ook nog wel gewoon kunnen troosten, knuffelen ...de wereld is al kil genoeg!
Maar ja....het blijft natuurlijk een moeilijk iets. Er gebeurt ook weer teveel om het zomaar te negeren.

Overigens merk ik wel dat er wel weer regelmatig mannelijke stagiaires op school rondlopen...dus wie weet is er nog hoop.....

2 opmerkingen:

 1. Meer mannen in het onderwijs lijkt mij ook een hele goede zaak. Fijn dat er in ieder geval weer meer mannelijke stagieres zijn.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja meesters zijn ook wel erg leuk,hier ook de meeste juffen op school,
  maar ja wat moet je er aan doen he.
  fijn weekend

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen