zondag 30 november 2014

Een nieuwe kok in huis!

Sinds ruim een week kookt moeders niet meer alleen....sinds een week heeft ze een echte assistent! Jan (10) is aan het koken geslagen! Zelfs de computer wordt er voor aan de kant gezet en dat wil toch wel héél véél zeggen! Dus staan we tegenwoordig samen in de keuken en mag ik chef spelen....en roep ik steeds "kijk uit voor..."(tja, je blijft een bezorgde moeder natuurlijk ;-) ) en vertel ik hem wat te doen. Heel gezellig én handig, want onderhand kan ik de tafel dekken, brood klaar maken enz.

Toen Kees zo oud was, kon hij zelf de macaroni klaarmaken, waar hij zo gek op is/was. Een tijdje heeft hij daar mij nog weleens mee geholpen....
De anderen hebben eigenlijk nooit echt interesse gehad om mee te kokkerelen, op koekjes bakken (e.d.) na dan natuurlijk.

Nu ben ik zelf eigenlijk ook geen keukenprinses. En vaak is het dan weer Dirk die met leuke ideeën komt om eens te eten...tja, je hebt de doeners en de denkers, ofzo (haha)

Voor sinterklaas is het wel een traditie om zelf pepernoten te bakken. De spullen zijn in huis, nu nog een geschikt moment vinden om het ook te doen!

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg dat hij belangstelling heeft voor koken! Dat hebben mijn jongens helaas helemaal niet.

    www.huisvlijt.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me wel gezellig hoor, zo samen in de keuken!

    BeantwoordenVerwijderen