dinsdag 9 december 2014

Sinterkerstweekend

Dit weekend was een raar gevalletje. Maar wel een heel gezellig raar gevalletje....
Vrijdag kwam natuurlijk Sinterklaas langs op de basisschool. En dus mocht ik weer de hele ochtend met onze gezellige Sint optrekken als "huisfotograaf". Wat een voorrecht om zo van dichtbij weer te mogen zien hoe blij de kinderen zijn als onze Sint de klas in komt.....En geloof me: niet alleen bij de kleintjes! Het is ook genieten om te zien hoe zelfs groep achters nog optredens doen voor Sinterklaas!
Omdat Harry gewoon moest werken vierden we thuis nog even geen pakjesavond.

Zaterdag ging ik met mijn zus op stap naar de kerstmarkt in Düsseldorf.. Dat was heerlijk. Het weer zat aardig mee. En het was druk..maar nog wel te doen. Heerlijk om hier weer rond te lopen (was er toevallig van de zomer ook een daagje geweest) en dingen te herkennen. Om weer lekker even te genieten van een echte apfelstrudel. Om te struinen langs leuke kerststalletjes. Eigenlijk was de dag te kort....want de bus vertrok alweer en wij hebben eigenlijk alleen maar de kerstmarkt(en) gezien. Tijd voor de stad zelf was er niet eens! Dat moeten we volgend jaar misschien maar eens anders gaan doen!


Zondag switchte ik weer vrolijk terug van kerst naar sint. Kees kwam 's middags ook naar huis en toen kon de pret beginnen. Sint had aangebeld (dat wilde Jan graag doen) en toen hing er een briefje dat we moesten gaan zoeken naar de cadeau's. Tot grote hilariteit van de groten. Harry ging met de jongsten aan het zoeken....Eigenlijk vind ik het altijd leuk als er veel uit te pakken valt met Sinterklaas. Maar de mannen hadden allemaal duidelijke wensen. Tja, dan kan je natuurlijk beter één of twee cadeau's hebben die ze ook echt willen, dan heel veel kleinere dingen waar ze toch niks mee doen....dus was de stapel minder dan andere jaren. Maar doordat het dit jaar aardig lukte om te wachten tot de ander zijn pakje uitpakte konden we toch nog lekker genieten van het sintspektakel.

Tja en dan is Sint toch echt weer vertrokken en gaan we op naar Kerst!

1 opmerking: