vrijdag 7 november 2014

Tja, op wie lijk jij nou? Terug in de tijd.....

Afbeelding van wikipedia
Vanmiddag door wind en regen met m'n jongste knul even stadten. Een vast ritueel, zo langzamerhand, is een bezoekje aan Gamemania (?hé, die hebben we overgeslagen vanmiddag...) of/en de Mediamarkt. Even kijken welk spelletje leuk is om voor te sparen, bijvoorbeeld. 
Zo struinden we ook vanmiddag even door de Mediamarkt. En daar liep hij.....een jongen, netjes gekleed, een keurig kapseltje, lange jas....een gevalletje apart maar op een nette manier. Ik ben een ei in het schatten van leeftijden maar ik denk ergens rond de twintig. Hij liep er samen met een oudere vrouw, dus ik ging er voor het gemak maar vanuit dat het zijn moeder was. Op zich niks bijzonders, maar hij kwam me zo bekend voor! Niet dat ik dacht dat ik hém kon, maar hij had wel iets bekends.....


Erik van 't Wout in Q & Q
Afbeelding van wikipedia

En opeens wist ik het, toen we naar buiten liepen. Hij leek op zo'n gup van Q & Q ! Ouder, natuurlijk. Maar hij had echt zo'n zelfde uitstraling! Aristides!

Ken je ze nog? Q & Q, ik was fan! Ik had er ook nog een leesboek van. In die tijd was tv kijken nog iets wat je af en toe deed....omdat er simpelweg verder geen tv was.
En één van de series die ik prachtig vond was Q & Q.

Weet je niet meer wat het was? Of heb je er nog nooit van gehoord?
Wikipedia vertelt het volgende:


Q & Q gaat over de twee vrienden, Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant. Zowel in de eerste als in de tweede reeks komen ze door toeval enkele misdadigers op het spoor. Omdat ze door de volwassenen maar half worden geloofd, moeten ze zelf op onderzoek uitgaan, daarbij geholpen door Aristides' oudoom: 'opa' Reinier Quarles van Ispen. In de tweede serie worden ze bovendien bijgestaan door hun vriendinnetje Akkie Swaan.

In de eerste serie begint het avontuur wanneer de jongens in het bos vogels willen fotograferen. Bij het ontwikkelen van de foto's lijkt per ongeluk een dode man te zijn gefotografeerd. Dit gegeven is ontleend aan de film Blowup van Michelangelo Antonioni.

De aanzet tot de tweede reeks is een telefoongesprek dat per ongeluk door Wilbur wordt afgeluisterd.Ja hoor, van mij zou het best nog eens herhaald mogen worden....
Weten jullie nog series waar je als kind van genoot?

5 opmerkingen:

 1. Het liedje van Q en Q kan ik zo nog zingen, maar daar houdt het wel op. Swiebertje en Pommetje Horlepiep stond vast vaker op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die Q en Q ken ik nog wel. En wat heerlijk, die jaren 70 koppies...

  Ik vond "Hamelen" als klein kind echt helemaal top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hamelen was ook leuk. Maar dat is, naar mijn idee, nog ouder, toch?

   Verwijderen
 3. Ja, de Familie Knots vond ik geweldig!

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen