vrijdag 14 november 2014

Boontje komt om zijn loontje.....

Vorige week woensdag ging ik Jan ophalen bij een vriendje en raakte in gesprek met de moeder. Er was bij haar een apparaat "gesneuveld" en dus beklaagden we ons over de dure kosten van een monteur....dat alleen maar een blik er op werpen al 75 euro kost......
Ik vertelde haar mopperend over een monteur die dacht dat hij mij wel kon behandelen als het domme huisvrouwtje....grr. En me dus even de les las over mijn wasmachine!

Toen werd het donderdag....en weetje wat er gebeurde? Juist ja, mijn wasmachine dacht: doe het maar lekker zelf! Slik.....was dat mijn straf voor mijn gemopper..... (haha)?

Helaas moest ik een week wachten voor de monteur langs kon komen! Alweer balen....én kwam hij ook nog eens pas aan het einde van de middag (en jij loopt maar te wachten...)
Harry was zowaar een keer vroeg en boog zich met de monteur (deze was wel aardig, trouwens) over de wasmachine. Deze man had meteen de juiste ingeving wat het zou kunnen zijn dus hij was in no-time gemaakt! Poef....

Dus hiep hoi ik kan weer wassen! Eindelijk......
Ik heb ooit ook nog een heel getob met mijn droger gehad. Tot drie keer toe een monteur erbij. Nummer drie, een geschikte vent, kon ECHT niets vinden. En vertelde me al dat het me toch echt een volgende keer weer geld zou gaan kosten....(het werd nu nog gezien als garantie op reparatie)...Balen! Want het ding maakte een hels kabaal, maar op dat moment natuurlijk niet!
Toen hij zijn administratie zat bij te werken, begon de herrie! Wij, beneden, het ding op zolder!
Tja, dát klopte niet dacht nu toch ook de monteur. Wat bleek? De eerste monteur had een fout onderdeel erin gezet! En daardoor werkte ook nog eens de meter niet meer die de warmte in de gaten hield. Het ding raakte dus ook nog eens oververhit (fijn....brandgevaar dus!) Alles is goedgekomen.....maar het lag dus mooi niet aan MIJ!

Hoe zijn jullie ervaringen met dit soort dingen?

4 opmerkingen:

 1. Monteurs....het is een apart slag volk.
  Ik vind wel dat de monteurs vroeger veel ongepolijster waren...tegenwoordig een stuk beschaafder.
  En wie biedt de monteur of werklui nog wat te drinken of te eten aan??
  Ik wel en ik hoor altijd dat dat tegenwoordig steeds minder vaak gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag het ook vaak, maar krijg meest als antwoord dat ze al op hebben.....

   Verwijderen
 2. Ik heb een man die alles zelf kan maken, dus met monteurs heb ik eigenlijk nooit te maken. Maar voordat ik manlief kenden was ik wel afhankelijk van hulp van buitenaf en dat ging altijd wel goed, alleen heb ik een hele grote hekel aan wachten. En als ik dan hier weer lees dat je de hele dag hebt moeten wachten voordat de monteur kwam, dan ben ik zo dankbaar dat ik daar vanaf ben.

  Ik hoop voor je dat je wasmachine er weer een hele tijd tegen kan.

  BeantwoordenVerwijderen