dinsdag 27 januari 2015

Waar ik kom, gaat het bedrijf failliet.... ;-p

Met Dirk is de gewoonte ontstaan om elkaar lekker te stangen....genieten we stiekem samen van....
En zo maakt hij dus ook weleens de opmerking, als ik over werken praat, dat alles waar ik ga werken failliet gaat. Nu verzint hij dat niet zomaar,  natuurlijk (nou ja....) en zo langzamerhand ga ik er nog bijna in geloven ook!

Toen mijn jongste ook naar school ging, ging ik op zoek naar een flexibel baantje onder schooltijd. Zodat ik thuis kon zijn als mijn jongens thuis waren of ziek enzo. En dat lukte. Ik vond een postwijkje waarbij je twee dagen de tijd had om te bezorgen. Dus ik kon de beste optie kiezen....en het was ook een leuk wijkje. Gezellig koffieadresje erbij.
Ook ging ik aan de slag als kinderkledingverkoopster via party's. Dus dat kon ook aangepast aan mijn gezinnetje.
Tja, en toen besloot het bedrijf waarvoor ik de post bezorgde met die tak te stoppen....weg postwijk. Daarna volgde de kinderkleding: ook dit bedrijf haalde het merk van de markt. Weg kinderkledingparty....

Dus: opnieuw zoeken naar een ander flexibel baantje. Niet omdat ik me verveel ofzo, maar een extra centje is toch wel erg nodig  fijn. Schrijven, bedacht ik me. Ik ga gewoon schrijven....nou, inmiddels drie mogelijkheden geprobeerd die allen na enige tijd of praktisch direct stoppen met mijn afdeling of nergens meer op reageren enz. Zucht....zal ik dan maar gewoon uit mijn neus gaan peuteren ofzo?  ;-p

Maar ja, we blijven zoeken en proberen...het zal toch ooit weleens moeten lukken????????

maandag 26 januari 2015

Rob is kwijt.....

Vanochtend lag ik wakker. Nog lekker een uurtje liggen voordat de wekker af zou gaan. Tja, dan sukkel je in slaap en droom je de raarste dromen (vind ik altijd).
Zo ook nu. Opnieuw dook er een babyzoontje op. Dit keer met naam: Robin. (Rob klinkt dan wel lekker bij de blognamen van mijn zoons ;-)  ) Nu zal je denken: nou en, wat maakt mij dat uit. Maar er kwam een angst in voor, die alle moeders (ouders)  niet willen: mijn Rob was kwijt!
We waren in een zwembad. Eén of andere gek gooide een boodschappentas als lolletje leeg in het water (?????Hoezo idiote droom...) en dus vertrok ik direct met Rob uit het water want de gebroken eieren lagen in het water! Snel onder de douche want rauwe eieren...(waar je al niet aan denkt in je slaap...) Goed, om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk was ik mijn kleine mannetje kwijt in een overgrote kleedkamer mét zwembadjes en al! Vol met baby's zoals hij.....slik. Jan hing aan mijn armen. Ook bang, natuurlijk.....

Die angst: die bleef toch even aan me hangen! Oké, nog net voor de wekker ging vond ik hem.
Volgens mij was dat meer een bewuste actie van mijn brein om goed te eindigen.... ;-p

Maar die angst. Je kind kwijt zijn....daar moet je toch helemaal niet aan denken. En dan ook nog eens bij water! Om nachtmerries van te krijgen!
afb. morguefiledonderdag 22 januari 2015

Sneeuw? Hier? Ja, dág!

Half vier. Harry komt thuis. Supervroeg omdat hij nog een afspraak heeft bij de fysio. Mijn jongsten zijn ook thuis. Arie wandelt ook naar binnen. En niet veel later ook nog Dirk. Nou, nou, wat een drukte opeens zo allemaal tegelijk! ;-p
Arie laat opeesn vallen dat het toch wel even wat was met de sneeuw.....huh? Sneeuw? Hier? Harry en ik kijken elkaar aan. Sneeuw? Heb jij sneeuw gezien? Harry mompelt zoiets als: de hele dag niemand over gehoord...We besluiten dat Arie de boel weer even lekker voor de gek zit te houden. Maar Arie houdt vol...en zegt wel op zoek te gaan naar een foto. Want in de pauze hebben ze toch echt allemaal in de sneeuw gestaan. Oké, het was nu allemaal weer weg...
Maar hij besluit het toch maar niet te doen..."ik heb geen foto's gemaakt, ik dacht dat jullie me wel zouden geloven...." laat hij weten.
Toch staat hij  niet veel later met zijn mobieltje voor mijn neus te wapperen. Tja....facebook bericht van een oud leerling van de basisschool in..jawel, een dun laagje sneeuw!
Nou ja, zeg. Hij zit zo'n kilometertje of zeven bij ons vandaan op school.....Harry heeft vandaag in de omgeving gereden en ook Dirk, die in een andere plaats studeert, heeft geen sneeuw gezien!
Zeer plaatselijk buitje, blijkbaar.....snif...ik wil ook sneeuw!

dinsdag 20 januari 2015

Help...technisch onderonsje van de mannen....

Zondagavond, etenstijd. Met de mannen zit ik dus aan tafel te genieten van het eten. Hoe we erop kwamen, geen idee...maar opeens ging het over allerlei natuurkundige feiten, zwarte gaten, reizen in de toekomst met onderliggende theorie, hoe een film in slow-motion gezet kan worden en weet ik veel wat nog meer.
Stom verbaasd luister ik naar de taal van onze Jan. Tien jaar en meneer heeft het over technische kanten van het maken van een filmpje (oké, op you tube vooral, maar goed, het gaat toch echt om hoe het moet). Hij gebruikt woorden waar ik "amper van weet wat het is".

Ik snap er zo af en toe helemaal niks meer van. Heb met Arie nog een gezellig ander point of view dan de rest..en grinnikend meld ik vervolgens:
Waar blijven de meiden om het eens over de mode te hebben?
Ik loop nu als een halve vent rond omdat ik niet meer weet wat de mode is..
Waarop mijn jongste wijs antwoordt: dan nodig je toch je vriendinnen uit!

Juist ja......

Stiekem zit ik te genieten van die gesprekken. Leuk als die jongens zo met elkaar bezig zijn. En wauw, wat weten die mannen veel.....Gesprekken over mode? Mwah....ik geloof dat ik deze gesprekken leuker vindt....of ben ik dan bevooroordeeld? ;-)

zondag 18 januari 2015

Collega jongensmoeders gezocht!

Ik doe een poging een site te maken met van alles voor zonen. Het stelt nog niet heel veel voor, maar dat moet het natuurlijk wel gaan worden.
Zelf vind ik het altijd leuk om blogs over gezinnen te lezen. Dus lijkt het me ook leuk om een lijst op de site te zetten met blogs over gezinnen met minimaal 1 zoon. (je moet toch bij de doelgroep blijven....de meiden variant komt misschien ook ooit nog wel: hoewel ik dan zelf geen blog kan schrijven...)
Dus: heb je een blog en minstens 1 zoon? Mag ik dan jouw blog op mijn site zetten?
Je hoeft er niks voor te doen...hoewel een linkje naar mijn blog of site wel leuk is, natuurlijk ;-)
O ja, pinterestborden over jongens/zonen zijn natuurlijk ook leuk om te vermelden!

Mijn site vind je hier: overzonen.jouwweb.nl

zondag 11 januari 2015

Zoon vertelt wel even hoe je koken moet......schaam

Kees kwam even gezellig langs en ik duwde hem nog even gauw een overgebleven brownie in zijn handen. Nu ben ik helemaal geen keukenprinses en uiteraard weet mijn oudste dat ook wel. Terwijl hij (de gekochte) brownie opeet meldt hij dat zelf maken ook makkelijk is.
'Weet ik,'  meld ik opgewekt: ' Jan en ik hebben ze nog in de kerstvakantie gemaakt. Is niet moeilijk!'
'Ja,'antwoord Kees: 'zo'n kant en klaar pakket zeker?' Ai, zoon kent me.....eh...
'Maar echt zelf maken is ook simpel. Wij hebben...' En dus vertelt mijn zoon even hoe hij en zijn vrienden/huisgenoten brownies gemaakt hebben. Super om te horen hoe die stuudjes  met elkaar bezig zijn en prachtig een eigen huishouden bestieren.
Maar als ik erover nadenk ga ik me ook schamen....hoor ik niet hém te vertellen hoe zoiets moet in plaats van andersom? ;-)

zaterdag 10 januari 2015

Mijn baby in mijn droom.....


afb.morguefile
Het gebeurde me al meer....en vannacht was het weer zover.
Ik droomde van een nieuw kindje....wat natuurlijk op mijn leeftijd helemaal niet meer echt actueel is. Bedoel: mijn mams was al "jaren"oma......
Maar toch heb ik die kriebel nog wel hoor: als ik zo'n pasgeboren kindje zie of in mijn armen hou: ach...wat zou ik nog graag een keer .....
En nee, niet alleen die babytijd, het blijft allemaal leuk. Ik hoor het zo vaak dat mensen dan zeggen: lief, zo'n baby, maar ik moet er niet meer aan denken...
Nou, dat geldt voor mij dus echt niet. Ik vind het heerlijk zo'n klein hummeltje wat helemaal afhankelijk van je is. Daarna die ondeugende peutertjes, die ondernemende kleutertjes, die slimme eh...ja, hoe noemen we dat nou eigenlijk? Schoolkind, wat ik weleens tegenkom, vind ik zo'n rare benaming. Maar goed, jullie snappen hem...en ja, ook die pubertijd heeft zijn eigen superkanten. Alleen al de gesprekken die je kan voeren op een totaal ander niveau dan met je kleintjes. Heerlijk!
Ieder kind heeft zijn eigen prachtige dingen, ongeacht leeftijd én karakter en ga zo maar door!

Nu denken mensen bij mij ook vaak dat ik dan nog wel een meisje zou willen....nee, dus. Ik ben altijd blij geweest dat je geen keus hebt. Wat zou je moeten kiezen? Natuurlijk had een meisje erbij leuk geweest, maar nog zo'n heerlijk mannetje is minstens net zo leuk. En eigenlijk vind ik het wel wat hebben: al die mannen.

En als we het dan over mijn dromen hebben...het kindje in mijn dromen was niet één van mijn kinderen. Het was duidelijk een "extra" kind. En jawel: zoals die vorige keren: het was een zoon!

Ik een jongensmoeder in hart en nieren? Ja dus ;-)


zaterdag 3 januari 2015

Jongensnamen met C

Naam                                                Betekenis                               Herkomst

Cable                                                touw                                        Frans  
Cad                                                   strijd                                       Welsh
Caffar                                               helm                                        Iers 
Cai                                                    geluk                                       Welsh
Caio                                                  blij, vrolijk                               Italiaans 
Caith                                                                                                 Iers
Cameron                                           scheefneus                              Engels
Camiel                                              beschermer, dienaar               Grieks
Carel                                                 van Karel                              
Carlo                                                 van Karel
Casimir                                                                                             Pools
Caspar                                               schatbewaarder                      Perzisch
Casper                                               schatbewaarder                      Perzisch
Cedric                                               toonbeeld van mildheid          Engels
Cees                                                  variant van Kees
Cesar                                                 keizer                                      Latijn
Charles                                              van Karel                                Frans
Charlie                                               van Karel                                Engels
Chico                                                 kleine jongen                          Spaans
Chris                                                  Christen, de gezalfde             Grieks
Christiaan                                          Christen, de gezalfde             Grieks
Christoph
Christoffer                                         drager van Christus                Grieks
Claude                                               kreupel                                    Frans/Latijn
Clemens                                             zachtmoedig                           Latijn
Cloris                                                 heldergroen                            Grieks
Clovis                                                variant van Lodewijk              Latijn
Coen                                                  variant van Koen
Colin                                                  van Nicolaas                           Engels, Frans
Constantijn                                        standvastig, volhardend          Latijn  
Cornelis                                                                                             Latijn
Cyriel                                                Heer                                         GrieksWeer bijna naar school...

Tja en toen was de vakantie weer bijna over. Ik had de jongste mannen nog beloofd om een keer te gaan zwemmen, dus dat hebben we vanmiddag nog maar even gedaan. Mensen, blijkbaar dachten nog meer mensen zo. Wat een drukte!
Jan had er geen last van, die zat zoals gewoonlijk meer onder dan boven water....
Wat we ook altijd wel even lekker vinden is een kruidenbadje nemen. En mijn jonkie vind duikplanken ook leuk. De rijen bij de glijbaan en de duikplanken vielen eigenlijk best nog mee,maar de zwembaden waren behoorlijk vol!

Gisteren hadden we nog nieuwjaarwensen bij de familie. Gezellig, zeker omdat sommige familieleden alleen ontmoet worden op deze dag. Zo ook een klein verlegen neefje. Hij lijkt sprekend op zijn vader....en mijn Arie heeft ook wel wat weg van die vader (Arie en die vader zijn neven). Dus stiekem zit ik weleens te kijken of Leo en Arie dan ook op elkaar lijken....Toch grappig om te zien dat familietrekjes toch terug komen in verschillende gezinnen...

Morgen nog een verjaardag en dan heb ik het eigenlijk wel even gehad met al die verplichtingen....maar de vakantie had van mij nog langer mogen duren!