zaterdag 10 januari 2015

Mijn baby in mijn droom.....


afb.morguefile
Het gebeurde me al meer....en vannacht was het weer zover.
Ik droomde van een nieuw kindje....wat natuurlijk op mijn leeftijd helemaal niet meer echt actueel is. Bedoel: mijn mams was al "jaren"oma......
Maar toch heb ik die kriebel nog wel hoor: als ik zo'n pasgeboren kindje zie of in mijn armen hou: ach...wat zou ik nog graag een keer .....
En nee, niet alleen die babytijd, het blijft allemaal leuk. Ik hoor het zo vaak dat mensen dan zeggen: lief, zo'n baby, maar ik moet er niet meer aan denken...
Nou, dat geldt voor mij dus echt niet. Ik vind het heerlijk zo'n klein hummeltje wat helemaal afhankelijk van je is. Daarna die ondeugende peutertjes, die ondernemende kleutertjes, die slimme eh...ja, hoe noemen we dat nou eigenlijk? Schoolkind, wat ik weleens tegenkom, vind ik zo'n rare benaming. Maar goed, jullie snappen hem...en ja, ook die pubertijd heeft zijn eigen superkanten. Alleen al de gesprekken die je kan voeren op een totaal ander niveau dan met je kleintjes. Heerlijk!
Ieder kind heeft zijn eigen prachtige dingen, ongeacht leeftijd én karakter en ga zo maar door!

Nu denken mensen bij mij ook vaak dat ik dan nog wel een meisje zou willen....nee, dus. Ik ben altijd blij geweest dat je geen keus hebt. Wat zou je moeten kiezen? Natuurlijk had een meisje erbij leuk geweest, maar nog zo'n heerlijk mannetje is minstens net zo leuk. En eigenlijk vind ik het wel wat hebben: al die mannen.

En als we het dan over mijn dromen hebben...het kindje in mijn dromen was niet één van mijn kinderen. Het was duidelijk een "extra" kind. En jawel: zoals die vorige keren: het was een zoon!

Ik een jongensmoeder in hart en nieren? Ja dus ;-)


3 opmerkingen:

 1. Grappig is dat!! Toen ik nog niet zwanger was droomde ik ook heel vaak dat ik een kindje kreeg. Maar sinds ik moeder ben geworden droom ik altijd over Tobias, nooit meer over een onbekend nieuw kindje :) Wij hebben ook wel het gevoel dat we compleet zijn met zijn drietjes, al sluit ik niet uit dat het ooit weer begint te kriebelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn bijzondere dromen! Een baby blijft ook gewoon lief!

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg herkenbaar. Ik denk dat veel vrouwen dat wel hebben. Ik vind het soms ook raar dat die periode bij mij definitief is afgesloten.
  En je hebt gelijk: gelukkig kunnen we niet kiezen welk geslacht ons kind heeft.

  BeantwoordenVerwijderen