maandag 1 juni 2015

Op bezoek bij de grijze jager

Je kent ze vast wel: de boeken van de grijze jager. Hier in huis is Jan ze aan het lezen. Of beter gezegd: ik lees ze voor voor het slapen gaan, want dat vindt hij nog altijd erg gezellig. (en ik ook....)

Dus toen we hoorden dat er een grijze jager dag in het Archeon zou zijn, zijn we er heen geweest. Met pinksteren zijn we er heen gegaan. Nu is het Archeon bij mij toch favoriet, maar wat was er heel veel meer dit keer. Overal stonden extra gezelschappen die het leven in de Middeleeuwen uitbeeldden. Kraampjes, tentjes en nog veel meer.

Hoogtepunt was natuurlijk de show rondom de grijze jager: in de arena waar de gladiatorgevechten altijd gehouden worden, werd nu een stuk uit één van de boeken nagespeeld. Wat een mooie show, met leuke effecten. Wij hebben genoten.

Ook de schrijver kwam nog ten tonele, die was helemaal overgekomen uit Australië en vertelde hoe hij op het verhaal gekomen was. Grappig: hij was begonnen met dit verhaal voor zijn zoon....dat heb ik al bij meer schrijvers gehoord! Zijn zoon bleek, net als de held Will, klein te zijn en dat helemaal niet leuk te vinden!

Natuurlijk waren er ook spullen te koop van de grijze jager...maar die waren me toch echt veel te duur. Thuis gekomen zochten we de boog die Jan ooit had gehad met van die plastic zuignap-pijlen op. Harry flanste van plantenstokken pijlen in elkaar. En maakte ook nog van oude materialen een pijlenkoker in elkaar. Ik vond nog een lap groene stof....voor de mantel!
Dus walla: een compleet jager-outfit voor mijn zoon! Hij blij en onze portemonnee ook ;-)

Nu moet ik alleen nog wel die mantel naaien....dus nu op zoek naar een patroon, want zo goed ben ik daar nou ook weer niet in..... Als iemand tips heeft: laat het me horen!!!!!!
:

9 opmerkingen:

 1. Ik heb boek 1 en boek 2 liggen. Kan ik je zoon er een plezier mee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij zegt dat hij dat wel leuk vind, ja! Wij lezen ze eigenlijk van de bieb....dus eigen boeken zijn wel zo leuk!

   Verwijderen
  2. Als je mij even je email adres wilt geven, dan wisselen we via die weg het adres uit en stuur ik ze je op.

   Verwijderen
  3. Gewoon mijn naam bij gmail.....dan hoor ik je wel!

   Verwijderen
 2. wat leuk,ik ken het boek niet,maar zal super geweest zijn voor je kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat stoer!!
  Vanaf welke leeftijd zijn die boeken leuk en geschikt?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat de officiële leeftijd is, weet ik niet precies. Maar vanaf een jaartje of tien/elf, denk ik. Jan is elf en vindt ze erg mooi.

   Verwijderen
 4. Oh wat leuk zeg! Hoe kan ik dit gemist hebben! Mijn jongste zoon is helemaal gek van de Grijze Jager boeken. Nu baal ik echt...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het schijnt de derde keer al geweest te zijn. Dus wie weet: volgend jaar weer?

   Verwijderen