zondag 31 mei 2015

Klein duifje in de tuin

Ach....een jong duifje zat midden op het gras, naast de bomen waar een duivennest in zit..ergens....tussen al die bende aan takken.....
Manlief stond te kijken en wenkte me. Het diertje zat afwachtend te zitten...
"Vliegt hij wel?" vroeg ik me af. Dus liep Harry er voorzichtig heen. Maar ja hoor, hij vloog netjes de bomen in. Dus hoopte ik maar dat het dan wel goed zou zijn...

Toch zat hij er even later weer. Vlakbij hem een mereltje. Samen te genieten van het zonnetje, blijkbaar. Want hij zat een  beetje aan zijn veren op zijn rug te pikken....dus besloot ik een fotootje te gaan maken.

Langzaam "sloop"ik dichterbij. Mereltje vertrok al snel. Maar duifje bleef zitten. Ik kon hem bijna aanraken.....ai, zit dit wel goed? Toch vloog hij uiteindelijk weer keurig netjes "ons bos" in.

Natuurlijk keek ik voor de zekerheid nog even later weer....en ja hoor, daar zat hij weer! Maar iedere keer als ik ergens een mereltje hoorde kwetteren, zag ik zijn kopje bewegen. Hij hoorde het blijkbaar ook. Het was niet het geroekoe van de duiven, maar toch besloot hij netjes weg te vliegen...nu keurig naar ons huis.

Oké, je hebt me overtuigd, het zit wel goed met jou....goede reis kleine duif!2 opmerkingen: