vrijdag 31 oktober 2014

Meisjesmeisje....ik? Nee dus!

Ooit had ik een Arendsoog gelezen ...en vond hem leuk! Want eerlijk is eerlijk..als kind was ik veel meer blij met cowboyspelletjes dan met poppen... Een poppenhuis die ik had gekregen was vooral leuk om te spelen alsof ik het poppenhuis aan het maken was dan dat ik met de poppetjes speelde.....tja, ik weet het: ik was geen meisjesmeisje. Erger nog: eigenlijk nog steeds niet.
Ik had een mannenberoep (ben na administratief medewerkster te zijn geweest, uit passie op de vrachtwagen geklommen...)
Ik speelde wel vooral met meisjes...of met mijn buurjongen! Voetballen deed ik vrolijk aan mee. Op straat politie spelen, op zoek naar "verdachte"dingen met een nichtje.
Als puber nog een paar weken gewerkt bij een boer (leuk detail: ik woon er nu naast....)
Dus ach: ik hoor meer bij al die knullen in huis ;-)

Ik weet nog dat ik een keer mijn nichtje thuis kreeg om op te passen. Zwager had haar uit bed geplukt en bij mij afgegooid met de mededeling dat ik haar haar maar moest doen....Juist ja.
Wat voelde ik me een kluns....vlechtjes, staartjes? Eh...twee linkerhanden! (zus moest er vreselijk om lachen)
Ja hoor, ik heb ook lang haar gehad. Ook als volwassen nog....maar ik kwam niet veel verder dan een grote bos lang haar....of een eenvoudig staartje (maar liever niet)
Tegenwoordig heb ik een kort koppie, die me prima bevalt en veel meer bij me past.

En wat die Arendsogen betreft. Ik ben verzamelaar geworden. Met het idee dat al die kerels ze ook wel leuk zouden vinden....maar ik  ben de enige die ze leest!

8 opmerkingen:

 1. en wat grappig dat je dan nu ook zoontjes hebt gekregen,hoe mooi is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Ik hield ook meer van jongensspelletjes zoals voetballen, soldaatje en hutten bouwen :-) En tijdens mijn studie waren de meiden ook sterk in de minderheid...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij allebei mijn baantjes (admin. en chauffeuse) zat ik tussen vooral mannen....vond ik helemaal niet erg, eigenlijk

   Verwijderen
 3. O, ik had je zus kunnen zijn! Hier net zo. Gisteren zag ik trouwens nog wat Arendsogen staan bij de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen ik zwanger was heb ik ook even peentjes gezweten bij het idee dat ik een meisje zou krijgen. Ben namelijk ook verschrikkelijk slecht in dingen als vlechten en heb mezelf ook nooit voorgesteld met een meisjesbaby. Al zul je er ook wel langzaam ingroeien als je een meisje hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las de Schippers van Kameleon (Hylke en Sietse) en denk dat ik ze allemaal gelezen heb, raar volgens mijn vriendinnetjes want wie leest er nou jongensboeken. Eh nou ik dus :)

  Toch ben ik wel een meisje-meisje maar met soms een jongensachtig randje er omheen. Wilde ook groot rijbewijs halen, maar werd uiteindelijk planner in een hele stoere mannenwereld. Werkte jaren in de mode dus weer heel meisjesachtig. Ik ben gewoon divers haha...

  BeantwoordenVerwijderen