zaterdag 25 oktober 2014

Griezelen in het Archeon

Deze herfstvakantie heeft het Archeon griezelavonden. De grote mannen wilden niet mee, maar met de jongsten zijn we er op af gegaan. Het leek me wel weer eens iets anders!
Om zeven uur begon het programma. Op een podium buiten was een circus een voorstelling aan het geven. (het speelde allemaal af in de middeleeuwen). Opeens kwam de barbier/chirurgijn eraan en viel dood neer.....
Aan ons de taak de dader te ontmaskeren. Dus moesten de bewoners gehoord worden, die huisarrest hadden (tenminste, de verdachten dan). Dus de huisjes langs, ondervragen, goed rondkijken enz. Allemaal in het donker, natuurlijk, want straatlantaarns waren er niet in de m.e.
Na zo'n anderhalf uur, denk ik, klonken de klokken van het klooster en werden we daar verwacht. Binnen werd uitgespeeld wat er werkelijk was gebeurd. Totaal niet wat wij dachten...maar dat maakt het leuk. Dat de "dode"kon uitspelen wat er gebeurd was kwam omdat de waarzegster over hem een of ander goedje had gestrooid. Wat de broeder voor deze keer maar even door de vingers zag.
Het zat ontzettend goed in elkaar én wat speelden ze ontzettend goed hun rol. Bij de dochter van het slachtoffer had je echt de neiging je arm om haar heen te slaan en haar te gaan troosten...poef, wat speelde die meid goed zeg!
Het eindigde met twee mensen in de schandpaal en de dader werd opgehangen.....slik.
Helaas zijn de foto's niet zo goed gelukt. Ik had op mijn mobieltje vertrouwt maar die bleek met al dat donker toch wat moeite te hebben.
Zeker leuk om te onthouden!


1 opmerking:

  1. Leuk, Archeon is en blijft zo leuk om te bezoeken. Bijzonder dat ze het nu ook in thema doen.

    BeantwoordenVerwijderen