zondag 10 februari 2013

Verschillen tussen mannen en vrouwen


Verschillen tussen mannen en vrouwen?! 

Ja, natuurlijk zijn er verschillen! Cultuurbepaald, maar zeker ook biologisch! Hieronder een aantal voorbeelden van verschillen.

Ondanks alle ideeën over gelijkwaardigheid blijken jongens en meisjes toch verschillend opgevoed te worden. Van jongens wordt stiekem toch nog altijd meer verwacht dat ze minder snel huilen dan meisjes. Raar, want eigenlijk schijnen mannen net zo emotioneel te zijn dan vrouwen. Omdat van mannen toch verwacht wordt niet te emontioneel te zijn, past de man zijn gedrag aan: hij vlucht of vecht....

Tegen eenzaamheid schijnt de man minder goed te kennen, dan vrouwen. Kijk maar eens om je heen. In mijn omgeving zie ik genoeg vrouwen die na het overlijden van hun man alleen blijven. De mannen daarentegen hebben vaak binnen een aantal jaar weer een nieuwe partner...Dus hier zit blijkbaar echt wat in!

Mannen zijn helemaal niet ongevoeliger/minder inlevend dan vrouwen. Alleen gaan zij er anders mee om. Waar een vrouw vooral praat zal de man juist op zoek gaan naar de praktische oplossing van het probleem! Hij leeft zich dus wel in maar niet in praten, maar door te doen!

Mannen schijnen toch echt wel de "roedelleider" te willen zijn! Uit vroeger tijd, waar ze hun bezittingen moesten verdedigen tegen indringers, schijnt nog steeds de drang te bestaan om hun eigendommen te beschermen. En ze willen weten wie de baas is!  Als de kereltjes nog jong zijn proberen ze al "de macht" te grijpen. Voor mannen is duidelijkheid over de "rangen" belangrijk. Weten deze wezens niet wie de baas is, dan raken ze in de war! (wordt gesteld...)

En raar, maar waar: mannen zijn wel degelijk ook anders als hun partner een kind verwacht! Ook hun hormonen veranderen, waardoor het testosterongehalte schijnt te dalen. Hierdoor zouden ze aardiger en hulpvaardiger zijn. Helaas blijkt dit gedrag alleen tijdelijk te zijn...Vind het zelf altijd raar klinken als stellen zeggen dat WE zwanger zijn...maar blijkbaar zit er een kern van waarheid in?!

Feit wat zeker is: mannen spelen anders met hun kinderen dan vrouwen. Waar vrouwen nogal vaak gevaar zien, speelt papa vrolijk mee....Hun spelletjes zijn doorgaans ruwer, stoerder en (wordt gesteld) spontaner. Geen paniek: kindlief wordt er juist alleen maar beter op. Zoals er op de Belgische site staat:" Het maakt kinderen zelfzekerder, bewuster en klaar voor de echte wereld."
Nou, wat willen we nog meer?!

Deze feiten kwam ik tegen op www.allesoverseks.be, toen ik googelde naar verschillen tussen mannen en vrouwen. Vond sommige wel zo frappant, dat ik het even gebruikt heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten