zondag 24 februari 2013

Help...bevroren keepertje....

Jan is keeper...bij de F1 van ons dorp. Vorig jaar was hij eigenlijk de enige die wel wilde keepte en dus is ons ventje al de vaste keep. (bij de f-jes zijn het meestal nog wisselende keepertjes). Normaal vindt hij dat ook leuk. Maar de laatste weken is het enthousiasme wel wat getemperd. Reden o.a.: Hij heeft het koud!
Niet vreemd natuurlijk, maar wat doen we eraan? Vaders staat al als "personal coach" achter het doel hem aanwijzingen te geven hoe hij zich warm moet houden (tot groot vermaak van de moeders aan de zijlijn....) wat Jan wel waardeert maar hem nog altijd niet helemaal warm houdt!
Voetbal in warmere tijden....

Ik heb hem al meerdere lagen kleding aangedaan....meer wilt hij echt niet. Want ja, je moet natuurlijk wel kunnen bewegen! (eh...als Michelinpoppetje moeten duiken naar de bal is ook lastig natuurlijk).


Ook gisteren was het weer zo laat. Het was nog -4 toen ons elftalletje (eh...zeventalletje) moest spelen. De wedstrijden voor de ouderen waren afgelast maar omdat de kleintjes op kunstgras spelen konden hun wedstrijden gewoon doorgaan.
Ze speelden best lekker maar de tweede helft was voor Jan toch minder leuk. Zijn handen waren weer "bevroren". Ondanks een "vers"paar warmgeblazen keepershandschoenen in de tweede periode.
Zijn dunne gewone handschoentjes (die hij draagt tijdens de trainingen) passen er niet extra onder.

Is er iemand met een gouden tip voor ons voor dit probleempje?

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dat heeft hij al. Een lange thermobroek onder zijn lange keepersbroek en een thermoshirt (lange mouwen) onder zijn keepersshirt. Een muts op, keepershandschoenen....trainingsjasje wil hij niet erover heen aan. Maar ja, die voeten en die handjes zijn het ergst.

      Verwijderen