vrijdag 17 april 2015

Kind zijn in Amerika: lijkt mij niet leuk!

Heb je het gelezen in de krant van donderdag? Een echtpaar wat zijn kinderen alleen buiten liet spelen, was de kinderen kwijt.....die bleken opgepakt te zijn door de kinderbescherming! Want: (hou je vast!) je kinderen alleen buiten laten spelen zou kindermishandeling zijn! Huh?

Het artikel in de volkskrant is hier te lezen. In het AD was het artikel uitgebreid met de regels in de staten wat betreft buiten spelen.....toch te triest voor woorden.

Kinderen blijken in een bepaalde staat tot hun (jawel: nu komt het, tromgeroffel!) 14e niet alleen naar buiten te mogen! Nou...laten ze dan maar eens hier komen kijken. Kleine knakkertjes moeten van de VVN al alleen naar school als ze in mijn ogen echt nog veel te klein zijn. Daar zouden ze meer van leren....En onze brugsmurfen fietsen kilometers alleen, over enge dijkjes, langs het water......en zijn ook nog maar net twaalf....foei! ;-)

Normaal ben ik een teut als het gaat om kinderen en verkeer. Maar kom op zeg: alleen buiten spelen moet toch de normaalste zaak van de wereld zijn?  Het schijnt per staat te verschillen. En zo schijnt Amerika nog meer vreemde idee├źn hebben.
Overbescherming heet zoiets. Ben ik zelf keigoed in ;-) Maar laten we het wel even normaal houden, zeg. Kinderen moeten toch ook lekker zelf hun gang kunnen gaan en lekker met vriendjes hun eigen spel kunnen spelen, zonder dat er weer zo'n irritante ouder staat te beweren dat het fout is wat je doet ;-)

Nu moet ik wel eerlijk blijven natuurlijk. Toen we nog in een woonwijk woonden , zag ik soms hele kleine wurmen heerlijk alleen buiten spelen....vlakbij de sloot enzo. Kijk, dat gaat met toch echt weer te ver de andere kant op!

Wat vinden jullie?

O ja, nog zoiets: onze eerset fietsprofessor schijnt een Amerikaan te zijn, die in de krant van vandaag meldde dat een kind voor en achterop je fiets in Amerika echt niet te vatten is....Ach, dacht ik bij  mezelf, laten we dan nog maar zwijgen over het feit dat er dan ook nog rustig een buggy aan de zijkant van de fiets hangt enz.......


1 opmerking:

  1. Ik was ook heel erg verbaasd toen ik het bericht van de week las. Hoe is het toch mogelijk! Die rare Amerikanen ook! Er zijn ook staten waar ze de was niet buiten mogen hangen, omdat dit niet mooi in het straatbeeld past...

    Maar ik ben het wel met je eens dat hier sommige ouders wel heel erg makkelijk zijn. Soms zie je kindjes alleen over straat lopen die in mij ogen ook te klein zijn om dat te kunnen. Gelukkig gaat het meestal goed, maar er zijn toch heel veel gevaren en dan heb ik het niet alleen over kinderlokkers, maar vooral over vijvers, sloten en verkeer.

    BeantwoordenVerwijderen