maandag 13 april 2015

De jongste....

afb. morguefile.com
Zaterdagavond hadden we een feestje van een tante van Harry. Ik ken de meeste neven en nichten wel (van gezicht..) maar daar de kinderen van dus al helemaal niet. Ze wonen geen van allen bij ons, dus zien we ze alleen op familiefeestjes enzo.

Het jongste kleinkind van tante was er uiteraard ook. Ik heb stiekem van hem zitten genieten. Ik moest steeds aan mijn jongste denken. Ook hij liep er als echte jongste tussen, de meesten waren een stuk ouder. (zo ook hier: jongste is niet alleen in het gezin, maar in beide families ook echt de jongste.....)

Hij was ongeveer net zo oud, zelfde kapsel, maar vooral: in zijn doen en laten nog net geen kopietje.

Dan zat hij weer even op een tablet zijn eigen spelletje te spelen (want dat geklets van die grootten is uiteraard helemaal niet interessant voor een kind). Dan hing hij weer even zijn moeder om haar nek. (ben ik echt nog niet te stoer voor...) en dan was hij zijn grote broer aan het uitdagen voor een zoekspelletje.

Grappig om te zien. Maar zal dat jongste-eigen zijn? Even tussen de bedrijven door je moeder knuffelen?
Vertel eens jullie ervaringen?

Als ik hier kijk is het niet alleen de jongste . Eén na jongste kon/kan er ook wat van. En bij jullie?

2 opmerkingen:

  1. Mijn twee jongens waren ook altijd knuffelaars en mama-kindjes. Dochterlief ook trouwens. Jammer genoeg is het knuffelen bij de oudste nu helemaal voorbij, met dank aan de pubertijd...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mijn jongste 2 zijn ook echt een knuffelkinderen,echt veel meer dan de ouderen altijd hebben gedaan,waarom??ik zou het niet weten,maar ik geniet ervan,vooral de jongste komt regelmatig zomaar even naar me toe,maaammm knuf,zegt hij dan.

    BeantwoordenVerwijderen