vrijdag 11 april 2014

Avifauna heeft aapjes...

Woensdag waren we uitgenodigd bij Avifauna om de "vrijlating"van de halfapen mee te maken. Er lopen nu ook halfaapjes rond in het vogelpark. Woensdag zouden ze voor het eerst vrijgelaten worden met publiek. Ze lopen, net als bij Apenheul, vrij rond! Echt super.
Omdat we een abonnement hebben mochten we er woensdag bij zijn. Dit was alleen voor abonnementhouders, pers e.d. Donderdag was het de eerste dag voor het "gewone" publiek, begreep ik.
Natuurlijk zaten de groten nog op school, maar de basisschool heeft, hiephoi, vrij op woensdagmiddag. Dus togen we gezellig naar het park.
We werden ontvangen met een sapje, in cocktailvorm, en tropisch fruit. Voor de kinderen waren flesjes met één of ander bubbeldrankje. Een viertal mensen stonden Afrikaanse muziek te maken met o.a. djembé's (hoe schrijf je zoiets?) Echt leuk.

Na een praatje door een meneer (ehm....geen flauw idee, directeur?) kreeg de verzorgster de microfoon. En terwijl zij over de diertjes vertelde, werden de maki's vrijgelaten. De ringstaartmaki's genoten direct van het eten wat er lag én de zon.
Met de pers op de achtergrond....

De rode maki's vonden het allemaal wat enger..Eén was zelfs zo bang dat hij over de mensen heen weg spurtte...wat tot het nodige gelach én gegil zorgde. Jan stond er net naast...en schrok toch wel een beetje...
Deze rode maki's vonden het wel best....

Toen we wegliepen, liep het diertje vlakbij de uitgang van zijn "terrein". Hij liep heel goed alles in de gaten te houden en aan zijn houding was duidelijk te zien dat hij bang was. Zielig! Hoop dat het beestje snel went!
Maar hij vond het niks....
Natuurlijk konden we de speeltuin niet overslaan....
Dus zat ik al snel heerlijk in het zonnetje de speeltuin gade te slaan....én mocht ik mee de botsauto's in!

En de aapjes? Die gaan we vast snel weer opzoeken!


4 opmerkingen:

 1. wauwie wat een leuk dagje,leuke foto,s ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Minous
  Leuk blog

  Zou je voor mij misschien iets willen doorgeven aan je bovenbuuf, ik kom er bij hem niet in.
  Ik had graag even vermeld dat ik die veeman ook laatst op de radio gehoord heb, hij deed me een beetje denken aan lohuus maar hij kon natuurlijk niet tippen aan lohuus, destijds mijn absolute favoriet. Nu heb ik meteen even een leuke site door te geven over dialecten:

  http://nds-nl.wikipedia.org/wiki/Nedersaksisch

  Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen