maandag 17 maart 2014

Pizza bakken

Eerlijk gezegd eet ik pizza voor het gemak....natuurlijk omdat ze lekker zijn, maar meestal op dagen dat "even makkelijk"doen aan de orde is. Zelf bakken doe ik dus bijna nooit. Maar Jan had met crea-uur op school voor koken gekozen en dit keer (vrijdag) stond dus pizza op het programma. Jan enthousiast en dus kwam de vraag of we ook thuis zelf pizza gingen maken.

Ik besloot dit voor de zondag houden. Zaterdag was er al patat aangevraagd door Arie omdat hij bezoek zou hebben...maar dat ging op het laatste moment helaas niet door. (de patat dus wel..)

Dus zaterdag ging Jan eerst al mee met de boodschappen doen om te bedenken wat hij allemaal nodig zou hebben :-)
En zondag was het dus zover. Samen hebben we de paprika gesneden. Ik ook de tomaten en de champignons. Maar het leukste was natuurlijk toch wel het beleggen van de pizzabodem.

Op Kees na, wilden de jongens het ook graag allemaal zelf doen...hihi, tuurlijk jongens!
Voor Kees poogde ik een Hawaiipizza in elkaar te flansen, zijn grote favoriet.

Dat het wel geslaagd was blijkt wel uit de opmerking van Dirk zojuist. Na zijn vraag wat we vanavond eten, liet ik weten dat het snijbonen, aardappelen en slavinken zouden zijn...bedoel, we zullen toch ook wel eens gewoon moeten eten, niet waar?! Waarop Dirk zegt: "Waarom laat je Jan geen pizza maken......"

Helpen jullie jongens weleens mee met eten maken? En wat is dan favoriet?

9 opmerkingen:

 1. Leuk he zo die leeftijd! Hier helpen ze ook graag mee pizzaatjes maken. Maar ook de pasta of iets dergelijks in de pan te doen. Trots dat ze dan zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk, sorry voor de vorige verwijderd....me foto
  kwam niet te voorschijn, hoopt nu wel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier lusten ze weinig, maar bijvoorbeeld taart bakken vinden ze erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier helpen ze ook weleens maar ik doe het veel te weinig met ze,ik heb er niet zoveel geduld voor,maar ze vinden het wel super leuk om te doen

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ook eens zo'n pizzabaktijd gehad, maar die ligt al weer even achter ons. De oudste zoon wil nooit iets doen in de keuken. Hij beweert dat hij later alleen maar uit de friteuse gaat eten (en hij is al 19!). Zoon nr.2 kan al heel veel maken en vindt dat ook leuk om te doen. Vooral pannenkoeken, oliebollen en dat soort lekker spul! Zoon nr. 3 heeft meestal niet zoveel zin om wat te maken, maar samen met de buurjongen komen er soms hele lekkere dingen uit de keuken, zoals taarten zoet en hartig! Kortom, voor de gewone dingen zijn ze niet te porren, wel voor iets bijzonders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellige blog! Leuk dat je mij ontdekte, nu kan ik eens heerlijk bij jou rondneuzen ;) Dit logje brengt echt een glimlach op m'n gezicht, zo leuk om te lezen! Helaas hebben wij onze kids nooit echt aan het koken en bakken gekregen ondanks alle inspanningen. Maar wie weet, als ze ooit nog eens voor zichzelf moeten koken... dan worden het hopelijk vast niet alleen pizza's! Groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen