donderdag 6 maart 2014

Op naar Nemo

Een echt jongensuitje? Maar wel één die ook meiden leuk vinden.....huh, rare opmerking? Oké, je hebt gelijk. Maar toch. We zijn naar Nemo geweest. Jaren geleden toen Jan nog klein was, zijn we er al eens geweest. Maar Jan was toen voor het leuk nog te klein. En ik was op zoek naar iets wat zowel leuk is voor de jongsten als voor Arie, die toch voor heel wat dingen echt te groot wordt....(in letterlijke zin is hij inmiddels de grootste in huis!). Kees en Dirk gaan toch meestal niet meer mee.
Nemo biedt natuurlijk voor iedereen wat leuks en dus vond Arie het een goed idee.
Harry, Tom, Jan, Arie en ik gingen dan ook naar Amsterdam in onze voorjaarsvakantie.
Als we naar Amsterdam gaan zetten we de auto altijd op een p&r. Waar je niet alleen goedkoop parkeert maar ook kaartjes "krijgt" voor het o.v. Je hebt niet alleen de verkeersstress niet....je doet de jongens ook nog eens een plezier met een busritje, wat normaal ook niet echt gebeurt.
Vanaf het terras van Nemo uitzicht over Amsterdam

Mijn jongste knul wilde graag eens met de tram....maar helaas, dat ging even niet lukken. Dus mochten we met de lange harmonicabus mee. Jan, stoer op een plekje met 1 stoel gaan zitten, zat aan de andere kant van het gangpad dan ikzelf. Wij hadden nog een zitplekje....maar help, wat werd het druk in die bus! Het hele middenpad stond uiteindelijk vol. Help...hoe kom ik hier ooit nog op tijd uit?
Maar gelukkig, wat ik  hoopte gebeurde ook. Het overgrote deel stapte ook uit bij het Centraal Station en dus konden wij moeiteloos uitstappen. Gelukkig maar...want Jan zat zo ongeveer ook opgesloten door alle mensen maar ik kon hem ook het gangpad in krijgen....poef....daar krijgt een dorpsmens het toch wel warm van  ;-)

Na een leuke wandeling vanaf Centraal naar Nemo was onze eerste stop in het barretje voor een bakkie koffie. Heerlijk vrolijk ingericht ..daar hou ik wel van:Daarna dan toch eindelijk de kans om al die dingen te gaan ontdekken. Wat is er veel! We splitsten uiteindelijk maar op, zodat iedereen kon doen wat hij wilde.
Jan vond alle ruimtedingen, zoals verwacht, erg interessant. Met Harry ging hij ook naar de 3d film over het universum.
Met Arie deed ik diverse computertests over jezelf. Of je gezichten herkent, wat voor liefdestype je bent (wauw, zo kom ik nog eens iets te weten over mijn puber ;-)  ), je intelligentie, ben je mannelijk/vrouwelijk of ergens tussenin (hmmm, die uitslag houden we maar even voor ons zelf) etc.
Mijn jongste kereltje vond de waterfabriek erg leuk en ging er meerdere keren in. Ook de astronautenvoorstelling was wel leuk.

Eigenlijk was het veel te snel tijd om alweer naar huis te moeten gaan. De jongens waren net arbeiders in een ballenfabriek geworden....Dus heb ik al beloofd om er in de volgende vakantie weer heen te gaan.....

2 opmerkingen:

  1. wat een leuk uitje,onze kids zijn er wel eens met school geweest,ze vonden het toen ook erg leuk.

    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nemo is leuk, alleen dat gedoe met parkeren en de weg vinden in de grote drukke stad vind ik niet zo heel fijn. Gelukkig heb ik daar dan weer een man voor :-) (Maar die P&R ga ik ook eens proberen...)

    BeantwoordenVerwijderen