donderdag 13 maart 2014

Ik geloof dat ik maar tandarts word....

Tandarts...ieder half jaar is het weer zover. Zo ook vanmiddag. Meestal gaan we met z'n allen maar dat wordt steeds ingewikkelder met studerende kinderen die heel onregelmatige dagen hebben. Dus zat ik vanmiddag met maar twee kinderen in de wachtkamer....best wel vreemd, eigenlijk.

Eén van mijn jongens kreeg even uitleg over het niet vergeten te poetsen van de randjes van je tanden....wat gedemonstreerd werd met een borsteltje van een elektrische tandenpoetser....als het twee minuten duurde, is het veel.
De mannen hadden verder niets op zo'n heerlijk smerige fluorbehandeling na dan. En ik kreeg te horen dat twee oude vullinkjes aan vervanging toe zijn...nou ja, dat neem je dan maar aan.

Een gezond gebit is immers belangrijk, toch!

Maar wat ik dan zo belachelijk vind: ik mag dus betalen bij die ene poetsles-knul: fluoride (oké), controle (uiteraard) maar ook nog eens voor POETSLES! Nou ja....(en dat flikt onze vriendelijke tandarts dus iedere keer de laatste paar bezoeken van zoonlief) Voor die paar minuutjes met als enige kosten een piepklein borsteltje...wordt dus gewoon bijna 13 euro extra voor gerekend! Zo, dat is snel verdiend! Is de prijs voor die controle niet al hoog genoeg????

Nu krijg ik het toch terug van de verzekering...maar een beetje overdreven vind ik het wel!
Zo'n poetsles is misschien nodig...maar is dat niet iets wat gewoon bij een controle van een kind hoort??????
Mijn mondhygiëniste laat mij ook weleens iets zien. Ik kan me eigenlijk niet heugen dat ik daar ooit iets extra's voor betaald heb.....
Zoals gezegd: ik vind de tandarts een belangrijk iets... maar de prijzen zijn me soms echt een raadsel....


4 opmerkingen:

 1. Ik bnen ooit van tandarts veranderd omdat ik die niet vertrouwde met haar vullingen die vervangen moesten worden, was echt een zakkenvuller volgens mij! Nu zeer tevreden.
  Dierenartsen zijn ook leuk, ben je tien minunte binnen, ze geven een prikje en een pilletje en je mag contant 100 euro afrekenen... geen verzekering, niks. Hmh.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die ken ik ook ja.....dierenartsen kunnen er ook wat van....
   Ik ben al jaren bij deze tandarts en geloof die vervangingen ook wel. Maar die prijzen snap ik soms echt niet....

   Verwijderen
 2. hier precies het zelfde,bij hebben ze ook 3 vullingen eruit gehaald en weer nieuwe erin gezet,omdat er een beginnend gaatje onder zat,en ja dat geloof je dan,en ook voor zoonlief hier een poetsles,ggggrrrr hij was echt boos dat dat moest,19 jaar en dan nog poetsles zegt hij,ik denk dat hij het de volgende keer niet meer doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan me voorstellen dat je daar met 19 jaar niet meer op zit te wachten.... :-)
   Die van mij (14) vond het nog prima....

   Verwijderen