woensdag 1 maart 2017

Voorjaarsvakantie...en een goedkope bios

Vakantiespreiding: een leuk idee, maar voor gezinnen zoals wij soms ook lastig. We wonen namelijk vlakbij de grens tussen twee 'zones'. En aangezien we nu dus twee verschillende zones hebben waar de jongens op school zitten, loopt het een beetje vreemd met de vakanties. Arie  had vorige week al vrij. Jan en Tom hebben het nu. Dirk loopt het hele jaar stage en heeft helemaal geen vrij....en Kees is trouwens ook aan het werk. 

Dus is het samen dingen doen ook een beetje anders dan anders. Zo hebben we (Tom, Jan en ik) gisteren Dirk bij zijn stage-adres opgehaald en na een macje zijn we daar naar de bios geweest. Normaal gaan we hier vlakbij naar de film, maar nu dus in de grote stad. En wat schetst mijn verbazing: hier is het heel gewoon te doen om in de pauze wat te nuttigen. Ik denk, zonder overdrijven, dat ik nog minder dan de helft kwijt was aan de consumpties! Bij onze gewone biossen (het zijn er twee , die allebei achterlijk duur zijn...) neem ik daarom stiekem zelf de popcorn meestal maar mee...­čś│

Vandaag met de jongsten gaan bowlen. Alweer niet vlakbij, want die was al vol. Gezellig was het wel. 

Arie had dus vorige week al vrij. Maar dan zie ik hem vaak nog minder, want dan is hij aan het werk! Gelukkig had zijn baas besloten dat er met de storm niet gewerkt zou worden....

Vermaken jullie je nog een beetje? Doen jullie aan carnaval? 


2 opmerkingen:

  1. Ik herken het probleem van de vakantie die verschillend vallen! Wij doen niet aan carnaval en brengen deze week lekker rustig thuis door. De kinderen vermaken zich wel.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben wel carnaval gevierd en dochterlief is nu in Oostenrijk met school ski├źn. Dinsdag vertrokken. En zoon is bij aan het komen en momenteel aan het werken aan zijn stage verslag. Ikzelf heb gisteren en vandaag weer alles opgeruimd, gewassen en gestreken.

    BeantwoordenVerwijderen