donderdag 23 februari 2017

Over storm en bruggen die het niet meer doen...

Ochtendspits in huize Willemsen. Arie heeft deze week vakantie en besloot vandaag ook niet te gaan werken, maar de rest moest nog gewoon naar school/werk. Dirk, die stage loopt en met de bus op en neer gaat, vertrok en stond zo'n tien minuten later weer in de keuken. Verbaasd kijk ik hem aan. Nu komt het heel af en toe wel vaker voor dat de bus niet doet wat het moet doen, maar nu blijkt het een ander probleem: de brug doet het niet. Huh? Wat blijkt: de brug die hij in het dorp over moet fietsen om bij de bus te komen heeft besloten er even heerlijk mee te stoppen...Omrijden is minimaal 5 km en met je fietsje houdt dat toch in dat de bus al làng vertrokken is! Vanwege de voorspelde heftige storm had ik al beloofd om Tom en Jan weg te brengen. Dus ach, dat kon er ook nog wel bij. Tom naar school in het dorp en toen op naar Jan in de naburige grotere plaats. Geen probleem, zou je denken. Tot we bij de brug vlak bij zijn school komen: niet te geloven, ook deze brug vond het nodig om er mee te kappen! Dus dat werd omrijden en als iedereen dat moet doen, snap je het wel. Druk...druk...druk...en o, die vervelende stoplichten bij ál die kruispunten. Het is maar goed dat Dirk vrij variabel kan beslissen welke tijden hij werkt (als hij maar zijn uren maakt). Goed, eindelijk en toch nog op tijd Jan bij school eruit gegooid en toen dus op naar 'the big city' waar Dirk verwacht werd.
afb. pixabay: iets mooier weer....

Ik bedenk me dat ik sneller een andere weg neem dan dat ik in mijn hoofd had en dus sla ik vrolijk linksaf, ik rij nog een stukje en wat denk je? Natuurlijk: voor een brug is de weg afgesloten! Sh...en eigenlijk had ik dat kunnen weten...die weg is al langer afgesloten, alleen kom ik er eigenlijk nooit!

En dus kwam Dirk iets later dan gepland aan op zijn werk. Viel me nog mee trouwens hoe laat het was, want ipv 9 uur was het net half tien geweest. Ik rij blijkbaar toch een stuk sneller dan de bus 😋

En toen ging het stormen. De bruggen deden het ondertussen gelukkig wel weer...maar wat een gekkenhuis bij de school van Jan. Iedereen was blijkbaar gebracht ofzo, want echt alles stond in het straatje vast. Maar goed, ook dat kwam goed.

Wat de storm betreft heb ik nog geen gekke dingen gezien. Hooguit wat takjes en rondtollende lege bloempotjes... En jullie?


4 opmerkingen:

 1. nee hier was het ook niet echt verschrikkelijk,wel bij mijn man in de vrachtwagen hoor,wat een wind zeg op de weg ,hij moest het stuur wel zo goed vast houden,echt niet normaal meer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier de fietsen omgewaaid en de container ook. En het plankje aan de muur met de thermometer erop hing omgedraaid op de muur. Gelukkig geen schade.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na een rondje door de tuin bleek hier toch een paar palen omgewaaid...

   Verwijderen