dinsdag 23 augustus 2016

Het nieuwe schooljaar wordt er één van veranderingen!

Het is alweer zover. Basisschool en middelbare school zijn weer begonnen.
Tom is weer naar school en mag nu voor het eerst alleen....Hij zit nu in groep 6.

Jan is voor het eerst naar de middelbare school. Wat nu toch opeens, na de eindtoets in april, de Havo is geworden...(wat zijn eerste keus was. Maar school dacht er eerst anders over....en hoe! Dan kan je in dit blogje lezen....) We werden gebeld na de uitslag van de toets dat hij wat hun betrof naar de Havo zou mogen. Dus moest zoon (en wij) weer opnieuw gaan beslissen. Maar goed, Jan gaat nu naar de school waar zijn broers ook gezeten hebben. Helemaal enthousiast kwam hij gisteren thuis. Vandaag nog een introductiedag en morgen gaat het dan echt beginnen....Ik hoop dat hij lekker lang zo enthousiast blijft ;-)
afb. morguefile.com

Arie begint volgende week op zijn MBO-opleiding. Ook weer heel spannend, want het is toch weer iets heel anders dan een middelbare school. Zo gaat hij nu ook echt aan het sleutelen enzo. En ipv de fiets moet hij nu met de bus. Ben benieuwd hoe het hem gaat bevallen allemaal. Het klinkt allemaal erg interessant!

Dirk en Kees komen, als het goed is, allebei dit jaar klaar met hun HBO studie. Ze moeten eerst nog stage lopen. Dirk een jaar en Kees nog een half jaartje.

Al met al hele veranderingen weer.

Zit jullie vakantie er ook alweer op?

3 opmerkingen:

 1. De middelbare scholier begint morgen, de basisschoolkindjes zijn al twee dagen bezig. Tot voor kort hadden we alles op één school, maar die tijden zijn voorbij. Best lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe verloopt het schoolleven tot nu toe? Inmiddels ook herfstvakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Late reactie, maar ja, we hadden toen ook herfstvakantie. Lekker weg geweest!

   Verwijderen