maandag 28 september 2015

Je zal maar wakker zijn 's nachts...

Vannacht was er dus de maanverduistering. We hadden het er gisteren nog over gehad met de visite. Om er nou midden in de nacht voor uit te gaan, vonden we wat overdreven.... Maar ja, dan is het bijna half vijf en ben je wakker....dus bedacht ik me dat ik dan toch best wel even zou kunnen kijken. WAUW, de rode maan stond precies voor mijn raam te "schijnen". Ik kon hem echt ontzettend goed zien. Dus besloot ik even een fotootje te maken met mijn mobile. Leuk gedacht, maar natuurlijk was er niets op te zien....en tot overmaat van ramp klettert mijn mobiel uit mijn handen. Mobiel uit elkaar...en natuurlijk weigert hij na de reparatie op te starten. Zucht.... Nu had ik dat pas ook al een keer (nee, verder laat ik hem echt niet steeds vallen, hoor :-0 ) en toen deed hij het weer toen ik hem van stroom voorzag (hoewel hij gewoon vol was). Dus ik midden in de nacht het ding aan de oplader gelegd. Mijn fototoestel lag toevallig ook nog in de kamer. Dus met dat ding even een stapje naar buiten gewaagd om buiten een fotootje te maken...dacht ik. Nou vergeet maar, het ding ging zelfs op nachtstand radeloos staan flitsen en gewoon een foto maken vond hij geen goed plan. ZUCHT. (vanochtend deed hij gewoon wat hij moest doen..) Dus: ik heb hem gezien. Heel goed zelfs. Maar bewijs heb ik niet... Daarom maar een fotootje geleend van Morguefile van een rode maan:
En jullie? Hebben jullie hem gezien? Gaan jullie eruit voor zoiets?

5 opmerkingen:

 1. Mijn zoon is eruit geweest. at zag ik omdat mijn fototoestel gebruikt was. Met zijn eigen telefoon heeft hij twee foto's gemaakt. Die zijn gelukt. ( staan op mijn Google+). Met het gewone toestel lukte het niet zei hij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem helaas niet gezien, maar mijn man wel! Prachtig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zei tegen mijn man: 'Ik ga er niet voor uit mijn bed, maar als ik om 2 uur wakker word, kijk ik even.' En ja hoor, ik werd om klokslag 2 uur wakker en toen ben ik even naar buiten gegaan. Maar de maan was gewoon geel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er wel uit geweest. Om 3.20 om te kijken naar het begin van de verduistering en om 4.10 naar de rode maan. Geweldig mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net als jij kon ik gewoon weer eens niet slapen om vier uur en heb m dus ook gezien. Mooi! En foto's met mobiel, die lukken niet nee...

  BeantwoordenVerwijderen