zaterdag 21 december 2013

Bijna geen feestkleding voor jongens...

Zoals zo vaak, baal ik van de jongenskleding in de winkels....meestal omdat er zo weinig variatie in kleur is. Maar deze week ging het anders.

Arie kwam maandag dat hij naar het gala zou gaan deze week. Help! Leuk jongen, maar dat kan echt niet in een oude spijkerbroek en vest met tekenfilmprint.....
Arie zelf vond het eerst geen probleem (hihi) maar ik dus wel. Dus ging ik zelf maar op pad. Er was geen tijd meer om samen op pad te gaan. Kees bood zijn gilet al aan....maar Arie wilde een jasje.
Dus ik op zoek. H&M was mijn eerste keus, maar die waren pas om 10 uur open dus struinde ik eerst de overige winkels af die al wel open waren. Maar waar ik al bang voor was, was ook zo: feestkleding voor jongens? Bijna niet te vinden. Voor meisjes en vrouwen overvloedig aanwezig in iedere denkbare zaak (heb voor mezelf meteen een leuk setje gescoord...) en in mooie kleuren/glitters e.d. Voor mannen wordt het al minder en voor jongens hingen alleen kleine maatjes in zeer beperkte oplage. Arie hangt precies tussen de jongens en mannen in, dus struinde ik zowel de kinder- als de mannenafdeling af.
Zucht...ik zag mijn geest al zweven en bedacht dat hij dan toch die gilet maar aan moest doen...

Tien uur: snel naar de H&M om dan toch even te gaan kijken of ze daar iets hebben. Ik had nog goede hoop, want de zaak is hier pas ongeveer verdubbeld in omvang. Moest toch wel iets te vinden zijn?
Tot mijn stomme verbazing NIETS aan feestkleding voor jongens. Ik heb echt niets kunnen ontdekken op een paar nettere broeken na. Gewapend met zo'n broek op naar de mannenafdeling. Hoera! Jasjes die nog betaalbaar zijn én ook in s-maatjes.
Dus ging ik toch nog blij naar huis met zwart jasje, zwarte broek en een donkerrood overhemd.
sorry, kwaliteit foto is iets minder...
Man Harry liet die avond vallen dat hij dan toch ook nog maar eens een nieuw jasje moest....
Omdat hij donderdag vrij had, zijn we samen weer de stad ingegaan. Maar ook dat was niet makkelijk. We begonnen bij de WE. Omdat ik daar voor kinderen meestal wat teleurgesteld vandaan kom, had ik die woensdag overgeslagen. Ik bleef even stomverbaasd rondkijken....jongenskleding in allemaal heerlijke frisse kleuren! Niet te geloven! Ik werd hier even vrolijk van. Eindelijk....maar ja, die had ik niet nodig. De kasten voor de jongsten puilen nog uit met de kleding die ik zelf verkocht...Ik wilde voor Jan ook nog een mooi overhemd met stropdas want zijn vorige witte stropdasje is niet meer wit te krijgen  :-)
Bij navraag aan de verkoopster beaamde zij, wat mij ook al opgevallen was: feestkleding voor jongens is een ramp. Dat hoorde ze van heel veel moeders...

Goed, na een ochtendje winkelen vonden we een pak voor Harry bij C&A. (H&M had er genoeg, maar te smal....) en een zwart overhemd met zilveren sterretjes en een zwart stropdasje voor Jan bij de V&D.


We zijn geslaagd maar toch: waarom is er voor jongens zo weinig? Zij vieren toch net zo goed de feestdagen als de meiden?????????
Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

4 opmerkingen:

 1. mooi geslaagd hoor,nu zijn ze hier niet van die pakken en bloesjes dus hebben ze een mooie trui aan met een mooie nette broek,dus ik heb daar verder geen ervaring mee hoe het in de winkel is met feestkleding

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn mannen doen niet aan feestkleding: een niet-afgetrapte broek, de netste trui en voor junior nieuwe schoenen (normale). That's it. Ik overdrijf het zelf ook niet en draag voor het derde jaar een rode, wollen jurk op de feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal is het hier ook zo hoor....maar ja, naar een gala gaan? Daar hoort toch een pakkie bij, vind ik. En toen ging het steentje rollen.... :-)
   Hoewel de jongste jongens ook wel graag een stropdasje aan willen naar het kerstfeest op school!

   Verwijderen